pasta z wędzonego twarogu
Na słono

Pasta z wędzonego twarogu, jajek i rzodkiewki – po prostu pycha

Wiosną chętniej sięgam po kanapki. Wtedy jakoś lepiej smakują i są kolorowe dzięki sezonowym warzywom. Można dowolnie kombinować i urozmaicać sobie posiłki, dostarczając przy tym wiele cennych witamin i minerałów. 

Smak wędzonego twarogu poznałam w tamtym roku, ale ta pasta zagościła w mojej kuchni całkiem niedawno. Wędzony twaróg można z powodzeniem zastąpić zwykłym, ale warto eksperymentować i poznawać nowe smaki.

Składniki:
  • 250 g wędzonego twarogu
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 8-10 rzodkiewek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego (użyłam typu greckiego)
  • sól i pieprz do smaku 
Sposób przygotowania:
  1. Do miski wrzuć wędzony twaróg i rozdrobnij go widelcem.
  2. Jajka ugotowane na twardo obierz, drobno posiekaj i dodaj do twarogu.
  3. Umyty szczypiorek i rzodkiewkę również drobno pokrój i dodaj do pasty.
  4. Wszystko razem wymieszaj widelcem i dopraw do smaku.
♥ ♥ ♥ 

Smacznego!

Mam na imię Agnieszka i bardzo się cieszę, że udało Ci się trafić do mojego świata. Uwielbiam dobrą herbatę, koty i prostotę w każdej kwestii. A Ty co lubisz?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.