syrop malinowy
Na słodko

Syrop malinowy + propozycja podania

syrop malinowy

Jestem wielką fanką malin. Nawet na naszym ślubie gościł tort o smaku malinowym. Uwielbiam też syrop malinowy, zwłaszcza taki bez zbędnych ulepszaczy i barwników. Zazwyczaj wykorzystujemy syrop malinowy do herbaty, jako dodatek do ciast i deserów takich jak lody, naleśniki czy budynie lub po prostu do rozcieńczania z wodą (u mnie z gazowaną). 

Jakiś czas temu dostałam do przetestowania syrop z owoców maliny firmy Oleofarm. To, co pierwsze rzuciło mi się w oczy, to skład, czyli 55 % soku z owoców maliny i cukier. Cukier oczywiście jest jak najbardziej uzasadniony, bo to przecież syrop. Nie zawiera zaś żadnych ulepszaczy, barwników, czego niestety nie brakuje w tego typu syropach sklepowych. Syrop z owoców maliny Oleofarm po otwarciu należy przechowywać w lodówce. Niestety syrop ma jedną zasadniczą wadę, a mianowicie bardzo szybko znika! Jest naprawdę bardzo pyszny, a przy tym ma genialny skład. Muszę przyznać, że nie wytrzymał u mnie nawet tygodnia. Szybko zobaczyłam dno butelki i bardzo rozczarowałam się tym faktem. No, ale cóż nie pozostało mi nic innego jak wybrać się do apteki albo sklepu ze zdrową żywnością po kolejny syrop.  

Moim ulubionym zastosowaniem syropu malinowego jest dodawane go do kawy latte. Tak, nie pomyliłam się. Zazwyczaj syrop malinowy kojarzy nam się jako dodatek do herbaty, a nie kawy, ale naprawdę to połączenie jest genialne. Kiedyś spróbowałam takiej kawy na mieście. Z powodzeniem możemy sami zrobić takie pyszne malinowe latte. Przepis jest banalny.

♥ ♥ ♥
A Wy lubicie syrop malinowy? Jeśli macie swoje ulubione sposoby na jego wykorzystanie? 

Mam na imię Agnieszka i bardzo się cieszę, że udało Ci się trafić do mojego świata. Uwielbiam dobrą herbatę, koty i prostotę w każdej kwestii. A Ty co lubisz?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.